Kaedah Pelaburan Logam Kuning: Mereka Hebat!

Kebimbangan biasa yang saya terima daripada pemula: adakah sudah terlambat untuk melabur dalam emas? Selalunya, saya membalas dengan jawapan yang sama: “Sudah tentu tidak!” Harga emas kuning tiada kaitan dengan pelaburan logam berharga. Lebih lanjut mengenai pengarang?

Untuk berjaya, anda mesti memperuntukkan peratusan khusus modal dagangan setiap bulan untuk membeli emas dan menjual perak.

Peratusan paling biasa digunakan bergantung pada kekuatan atau trend. Walau bagaimanapun, ini boleh mencapai setinggi 20% untuk arah aliran yang kukuh.

Sebelum anda mula berdagang emas dan logam lain, anda perlu membiasakan diri dengan beberapa perkara penting.

Cara memilih bentuk perak dan emas: Pilih emas dalam bentuk yang paling murah. Nilai intrinsik perak dan emas dalam hampir semua bentuk adalah lebih tinggi dengan beberapa peratusan. Peratusan yang lebih rendah bermakna bentuk perak dan emas yang lebih murah. Hitungkan harga logam kuning intrinsik syiling logam berharga itu. Sebagai contoh, jika syiling logam berharga beratnya 30 gram, maka:

Harga emas pada syiling = sama dengan harga logam kuning setiap gram.

Jika anda membeli syiling untuk pelaburan, adalah lebih baik untuk membeli bentuk logam berharga yang paling murah. Anda hanya perlu membeli logam berharga yang paling murah jika anda ingin melabur.

Ini adalah tiga jenis emas termurah: jongkong emas (gold bar), krugerrands (krugerrands) dan berdaulat. Logam kuning dan bentuk syiling lain juga lebih mahal.

Pesan jongkong emas, krugerrands & berdaulat dalam perintah ini untuk harga terendah. Anda juga boleh membelinya dalam susunan terbalik. Sebab lain yang kami pertimbangkan semasa membuat keputusan ialah kerajaan, jongkong emas dan krugerrands. Gold Sovereigns, sebagai contoh, bersaiz lebih kecil dan mempunyai lebih banyak tarikan, sejarah dan pengiktirafan daripada krugerrands.